Home

Het THEATER VAN DE LACH was een succesvol gezelschap dat tot april 1996, 26 jaar lang, succesvolle kluchten speelde vooral in Nederland maar ook in Vlaanderen.

Het theatergezelschap werd opgericht door John Lanting die al die jaren het gezicht was van deze compagnie. Hij koos zelf de kluchten, speelde steevast de hoofdrollen en vertaalde of bewerkte de oorspronkelijke versies om er een eigen kleur of toets aan te geven. Een stempel die hem de eretitel ‘Koning van de klucht’ opleverde, maar ook 3400 succesvolle voorstellingen en meer dan 2 miljoen enthousiaste bezoekers in uitverkochte schouwburgen.

Welkom op deze website die een overzicht geeft van wat het succesvolle THEATER VAN DE LACH 26 jaar lang in de theaters heeft geproduceerd.

Veel kijk- en leesplezier!

Beste kluchtliefhebber,

Als u wilt weten hoe klucht gerepeteerd moet worden om een volle zaal te laten schateren, klik dan hier. Vraagt u zich af hoe het gespeeld moet worden, blijf ik het antwoord schuldig. 26 jaar THEATER VAN DE LACH en 8 jaar ROTTERDAMS TONEEL hebben me geleerd wat niet moet en wat wél. Over dit laatste zijn er vele meningen. Na een zoektocht van vele jaren kan ik mijn methode aanbevelen. Lees erover en verbaas u.

John LantingScènefoto's van diverse voorstellingen van John Lanting's THEATER VAN DE LACH

ALLE PRODUCTIES